سفارش تبلیغ
صبا ویژن
حکمت، گلشن خردمندان و بستان فاضلان است . [امام علی علیه السلام]
لوگوی وبلاگ
 

آمار و اطلاعات

بازدید امروز :53
بازدید دیروز :16
کل بازدید :54879
تعداد کل یاداشته ها : 99
103/4/12
10:35 ع

دیابت یک بیماری مزمن محسوب می شود در این بیماری میزان قند خون به خاطر اختلال در تولید انسولین وترشح آن ویا کاهش پاسخ سلول به انسولین ویا هر دو از حالت طبیعی خارج می شود این بیماری می تواند همراه با عوارض جدی وخطرناکی باشد که در صورت انجام مداخلات پیشگیری کننده می توان این عوارض را کاهش داد.

دیابت به 2نوع دیابت نوع 1 یا وابسته به انسولین که غالبا از کودکی شروع می شود وبه دیابت جوانی معروف است ودیابت نوع 2 یا غیر وابسته به انسولین که در بزرگسالی علائم آن آغاز می شود تقسیم می گردد.

   

نشانه ها :

 

 

 

 

افزایش قند خون منجر به افزایش دفع ادرار ، پرنوشی ، پرخوری ، کاهش وزن ، گرسنگی زیاد، تیرگی دید ،خارش ،عفونتهای پوستی ضعف ، خستگی، سرگیجه ، مورمور شدن وبی حسی در دست وپا خشکی پوست وترمیم آهسته زخم ها می شود همه این علائم لزوما در یک بیمار دیابتی دیده نمی شود اما پرنوشی ، پرادراری وپرخوری تقریبا در اغلب بیماران دیده می شود.

  

 

 

 

 

عوارض :

عوارض دیابت به تدریج ودر اثر گذشت زمان ودر آثر اسیب به رگهای کوچک وبزرگ در بدن ایجاد می شود. فشار خون بالا و بیماریهای رگهای قلب ومغز از عمده ترین این عوارض است افزایش قند خون در دراز مدت می تواند به رگهای شبکیه چشم ورگهای کلیه نیزآسیب برساند علاوه بر این به دلیل آسیبی که به اعصاب محیطی وارد می کند منجر به بروز بی حسی وزخمهای پا می شود.

 

 

در بیماران مبتلا به دیابت که تحت درمان هستند ممکن است هم کاهش قند خون وهم افزایش قند خون رخ دهد :

 

 

 

 

الف) افزایش قند خون زمانی ایجاد می شود که قند به علت نبودن انسولین  نمی تواندبه درون سلول منتقل شود وچون قند برای استفاده سلول در دسترس قرار نمی گیرد بنابراین کبد قند ذخیره را وارد گردش خون می نماید وبه همین دلیل قند خون بیشتر افزایش می یابد. علل این مشکل می تواند مصرف زیاد غذا ، مصرف کم انسولین وداروها ، استرس و یا بیماری غیر از دیابت باشد .این حالت می تواند اینقدر شدید شود که به سمت کمای دیابتیک پیشرفت نماید که اصطلاحا به آن DKA   می گویند که یک اورژانس پزشکی محسوب می شود در این وضعیت بیمارنیاز به اقدامات فوری برای پایین آوردن قندخون و جبران مایعات ازدست رفته دارد .

 

 

 

دفع ادرار 

گرسنگی           

پوست مرطوب                   

تشنگی زیاد

تاری دید                          

خمیازه کشیدن                            

کاهش التیام زخمها

 

 

 

 

 

ب) در بیمار دیابتی ممکن است کاهش قند خون هم رخ دهد که بیشتر در دیابت نوع 1 دیده می شود در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 که با انسولین یا داروهای پائین آورنده قند خون درمان می شوند هم دیده می شود علل آن مصرف کم غذا ، مصرف زیاد انسولین ویا داروها وهمچنین فعالیت زیاد می باشد.وقتی قند خون پائین می آید علائمی مثل لرزش ، ضربان شدید قلب ، گرسنگی ، احساس نگرانی ودلواپسی ، تحریک پذیری ، سردرد ،ضعف وخستگی ، اختلال دید دربیمار دیده می شود اگر این علایم دیده شد فرد باید نصف لیوان آبمیوه ویا یک لیوان شیر مصرف نموده و30 دقیقه بعد قند خون خود را چک نماید.

 

 

گرسنگی                 

لرزش                          

ضربان شدید            

کوفتگی هفتگی  

 

 

 

 

 

 

 

 

نگران –دلواپسی      

سردرد                       

زود رنجی                  

     

سردرد


مطالب مرتبط با دیابت :

دیابت در سالمندان

شاید کودک شما دیابتی باشد

دیابت و تغذیه

دیابت چیست و چه عواملی منجر به دیابت می شود

 

تغذیه در دیابت


  
  

افزایش بسیار زیاد قند خون که به آن هایپر گلیسمی اطلاق می شود حالت آشکاری نیست و در نتیجه دیابت به طور خاموش پیشرفت می کند و ممکن است فرد سال ها از بیماری خود اطلاع نداشته باشد. به نظر متخصصان، به طور متوسط 5 تا 10 سال بین اولین افزایش قند خون و تشخیص دیابت زمان سپری می شود. به نظر می رسد از هر دو بیمار مبتلا به دیابت یک نفر توجهی به بیماری خود ندارد و از درمان مناسب بهره نمی گیرد.

تنها روش تشخیص ابتلا به دیابت؛ انجام آزمایش قند خون است. پس از تشخیص بیماری آزمایش باید با توجه به شرایط و عوامل خطر هر فرد مانند سن، سابقه فامیلی، عادات غذایی، اضافه وزن و... مرتب انجام شود.

  • دیابت؛ بیماری کشنده

دیابت هر سال تعداد بسیار زیادی را در دنیا به کام مرگ می کشاند چرا که عدم تشخیص بیماری یا درمان نامناسب عوارض بسیار جدی از جمله نابینایی، قطع عضو، نارسایی کلیه و حتی فوت به دلیل آنفراکتوس قلبی را در پی دارد. در واقع، افزایش بسیار بالای قند خون در طولانی مدت دیواره مویرگ ها در تمام بدن را ضعیف می کند، مانع از رسیدن اکسیژن و مواد مغذی به بافت ها می شود و آسیب های برگشت ناپذیری مانند ا ختلالات بینایی، عصبی، تحریک پذیری، عفونت ها، کاهش فرایند خون رسانی، آسیب های کلیوی،‌ افزایش لخته های خون عامل بیماری های قلبی و... را در پی خواهد داشت. به همین دلیل است که هر 8 ثانیه یک نفر در دنیا به دلیل بیماری دیابت جان خود را از دست می دهد. به طور متوسط امید به زندگی در بیمار دیابتی 5 تا 10 سال پایین تر از دیگران است.

  • بیماری فوق العاده رایج

دیابت بیماری است که ابتلا به آن طی سال های اخیر بسیار بیشتر شده است و شاید آن را بتوان اپیدمی جوامع امروز دانست. تغییر در سبک زندگی و تغذیه را می توان عوامل زمینه ساز شیوع این بیماری دانست. در صورت وجود سابقه فامیلی و یا عوامل خطری مانند چاقی باید حتما آزمایش خون انجام داد تا بیماری به موقع تشخیص داده شود حتی اگر هیچ علامت مشخصی احساس نگردد.

مطالب مرتبط با دیابت :

دیابت در سالمندان

شاید کودک شما دیابتی باشد

دیابت و تغذیه

دیابت چیست و چه عواملی منجر به دیابت می شود

تغذیه در دیابت


  
  

گرچه نمی توان نسبت به سن و زمینه ژنتیک کاری انجام داد اما امکان کنترل بسیاری از عوامل زمینه ساز بیماری مانند عادات غذایی و فعالیت جسمانی وجود دارد. تغذیه سالم و متعادل در قالب سه وعده غذایی در روز، پرهیز از ریزه خوری، محدودیت مصرف خوراکی های چرب و شیرین و مصرف کافی میوه ها و سبزیجات شرایط غذایی مناسب برای پیشگیری از این بیماری است. همچنین توصیه می شود از هر فرصتی برای انجام فعالیت جسمانی مانند پیاده روی، بالا رفتن از پله ها،‌ باغبانی، خرید کردن، دوچرخه سواری و... استفاده کرد. حداقل باید معادل 30 دقیقه پیاده روی سریع در روز فعالیت داشت.

3 واقعیتی که بهتر است بیماران دیابتی بدانند!

  • مراقبت بسیار جدی تر از دهان، پاها و چشم ها

مویرگ های محیطی بدن در برابر افزایش قند خون بسیار حساس تر هستند و بیمار دیابتی باید توجه خاصی نسبت به چشم ها و پاها داشته باشد. علاوه بر معاینات چشم پزشکی منظم، کنترل همیشگی سلامت پاها نیز توسط پزشک ضروری خواهد بود. دهان و دندان نیز قسمت بسیار حساس دیگری در این بیماران است زیرا قند خون بالا فرد را مستعد پوسیدگی دندان ها و دیگر ناراحتی های دهان و لثه می کند. همچنین این ناراحتی ها نیز می توانند عدم تعادل دیابت را در پی داشته باشند.

  • اختلالات خواب

ارتباط مستقیمی بین خواب و دیابت وجود دارد. کمبود خواب با اختلال متابولیسم نشاسته ها همراه است. بیماران دیابتی معمولا بیشتر از بقیه افراد دچار اختلالات خواب هستند. به همین دلیل است که این بیماران بیشترین مصرف کنندگان داروهای آرام بخش و خواب آور محسوب می شوند. در صورت ابتلا به اختلالات خواب بسیار مهم است که با پزشک مشورت شود تا ابتلا به این بیماری بررسی گردد و درمان مناسب تجویز شود.

  • واکسن آنفولانزا

بیمار دیابتی نسبت به ابتلا به آنفولانزا بسیار آیب پذیر است زیرا افزایش قند خون سیستم ایمنی را ضعیف می کند. همچنین در صورت ابتلا به دیابت نوع 2 عوارض آنفولانزا مانند ذات الریه ویروسی،‌باکتریایی،‌ ناراحتی های تنفسی و... بسیار جدی تر خواهد بود. به علاوه ویروس می تواند عدم تعادل متابولیسم قند خون را در پی داشته باشد که عوارض بیماری را تشدید می کند. د رنتیجه بیمار دیابتی هر سال باید واکنس آنفولانزا بزند. 

منبع:‌www.Esante.fr

مطالب مرتبط با دیابت :

دیابت در سالمندان

شاید کودک شما دیابتی باشد

دیابت و تغذیه

دیابت چیست و چه عواملی منجر به دیابت می شود

تغذیه در دیابت


  
  

عفونت های روده ای شایع ترین بیماری فصل گرماست و مردم باید توصیه های بهداشتی را در این خصوص جدی بگیرند. عفونت روده ای؛ مسمومیت های غذایی ناشی از سم میکروب های موجود در مواد غذایی است. این مسمومیت ها، معمولا به تب منجر نمی شود و فرد چند ساعت بعد از خوردن مواد غذایی آلوده، دچار علائمی چون دل درد، استفراغ، سردرد و اسهال خواهد شد که خود به خود پس از چند ساعت بهبود می یابد. بحث ما مسمومیت های غذایی در برابر تهاجم میکروب ها به روده است.

 

? علائم عفونت روده ای

نوشیدن آب آشامیدنی ناسالم، رعایت نکردن بهداشت فردی و خوردن مواد غذایی آلوده، باعث عفونت روده ای می شود که علائم خود را بعد از 72 ساعت نشان می دهد.

نشانه های عفونت روده ای، سردرد، دل درد، درد کلی بدن، اسهال، اسهال خونی، بی حالی، ضعف و دل پیچه است که 3 روز طول می کشد تا این علائم بروز کند. اکثرا عفونت روده ای محدودشونده هستند و خودبه خود بهبود می یابند.

عفونت روده ای در بعضی افراد که بیماری زمینه ای دارند، مانند اطفال شیرخوار و افراد مسن خطرناک است.

 

مردم تصور می کنند که آب چاه، رودخانه ها و چشمه های ظاهرا شفاف، برای نوشیدن بسیار گواراست، در حالی که این آب ها دارای انواع انگل بوده و خوردن آنها باعث بیماری های روده ای می شود. پیش از نوشیدن آب از سلامت آن مطمئن شوید.

برای جلوگیری از این بیماری، مواد غذایی را حتما گرم استفاده کنید. میوه و سبزیجات را در ظرف قرار دهید و با چند قطره مایع ظرفشویی آن را ضدعفونی کنید و بعد با آب ساده شستشو بدهید و استفاده کنید. با رعایت این مسائل می توان از عفونت روده ای پیشگیری کرد.

 

افرادی که مبتلا به عفونت های روده ای می شوند، از خوددرمانی و مصرف داروهای موجود در منزل خودداری کنند، زیرا این اقدام باعث تشدید بیماری می شود. ضروری است برای درمان به پزشک مراجعه شود.

داروهای مرتبط: لاکتول


  
  

به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، دکتر رضا ملک زاده امروز -سه شنبه- به مناسبت هفته سلامت گوارش در بیمارستان شریعتی در جمع خبرنگاران گفت : در روده انسان تعدادزیادی میکروب وجود دارد که نقش مهمی در سلامتی ایفا می کنند.

وی ادامه داد: در روده انسان تخمین زده می شود که حاوی 100 تریلیون باکتری است و این در حالی است که 70 تا 80 درصد آنها را نمی توان ازبین برد.

ملک زاده یاد آور شد : در گذشته ها نقش میکروب در سلامتی انسان مشخص نشده بود اما طی سالهای گذشته با تحقیقاتی که به عمل آمده مشخص شد که میکروب ها در سلامتی و ابتلا به بیماری ها و حتی درمان آنها نیز نقش بسزایی دارند.

معاون علمی و تحقیقاتی وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی افزود: با شناخت دقیق میکروب روده و نوع میکروب می توان چاقی ، قند خون ، کبد چرب را درمان کرد.

ملک زاده گفت: تحقیقات در کشورهای دیگر نشان داده است که اگر مدفوع آدم های لاغر به صورت کپسول و یا قرص مورد استفاده افراد چاق قرار گیرد ( تحت درمان چاقی) سبب لاغری آنان می شود که البته این روش درمانی هنوز در ایران امکان پذیر نشده است.

به گفته وی مصرف بی رویه آنتی بیوتیک ها احتمال از بین بردن میکروب خوب روده را افزایش می دهد و این شرایط باعث می شود فرد مستعد بیماری های مختلف شود. 

*** بیماری روده تحریک پذیر 

ملک زاده اضافه کرد : حدود 15 تا 20 درصد از تهرانی ها دچار بیماری روده تحریک پذیر هستند و اغلب آنان از بیماری خود مطلع نیستند. 

وی به علایم بیماری روده تحریک پذیر اشاره کرد و گفت: نفخ ، یبوست ، مدفوع شل ، درد شکمی ، خستگی ، رخوت ، از علایم شایع این بیماری محسوب می شود. 

ملک زاده با بیان اینکه یکی از روش های درمان بیماری روده تحریک پذیر استفاده از پروبیوتیک ها یا پری بیاتیک است که ماست پروبیوتیک معمولا برای این افراد توصیه می شود. 



*** کبد چرب 

این فوق تخصص گوارش و کبد، به بیماری کبد چرب اشاره کرد و گفت : یکی از علل مهم این بیماری وجود میکروب روده است که این میکروب ها از خود سمومی آزاد می کنند که از طریق روده وارد کبد انسان می شود . 

به گفته وی اگر بتوان نوع میکروب هایی که منجر به کبد چرب در انسان می شود را تغییر داد، معالجه این بیماران موفقیت آمیز خواهد بود. 

ملک زاده اظهار داشت : تحقیقاتی که در مرکز تحقیقات گوارش و کبد بیمارستان شریعتی انجام شده است نشان داده است که اگر به بیماران کبد چرب و بیماران دیابتی غذاهای خاصی را تجویز کنیم بیماری آنان را می توان کنترل و درمان کرد. 

وی گفت : کاهش وزن و ورزش از مهمترین روش های درمان کبد چرب است و 90 درصد بیماران کبد چرب با تغذیه و رژیم غذایی سالم می توانند بهبود یابند. 

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی توصیه کرد: ورزش برای این بیماران بسیار مفید است و باید 5 روز درهفته -یک ساعت درروز- ورزش کنند. این ورزش باید به گونه ای باشد که باعث ایجاد عرق در افراد شود. 

*** نقش پروبیوتیک ها در درمان بیماری 

وی با اشاره به نقش پروبیوتیک ها در درمان بیماری مزمن التهابی روده گفت : مطالعات نشان داده است که پروبیوتیک ها و پره بیوتیک ها اثرات سودمندی بر روی میکروب روده - میکروبیوتای روده - دارند و مصرف آنها علاوه بر بهبود بخشیدن به عملکرد میکروبیوتا به حفظ تعادل ، رشد و فعالیت باکتری مفید نیز کمک می کند. 

ملک زده اظهار داشت : در کشور ما تحقیقات در خصوص پروبیوتیک ها در ابتدای راه است اما در سطح جهان تحقیقات گسترده ای صورت گرفته است . 

وی افزود: پیش بینی آینده این است که شناخت دقیق تر میکروب ها روده و نقش آنان در به وجود آوردن بیماری ها و بهبودی بیماری ها می تواند نوید بخش باشد . 

هفته سلامت گوارش امسال در روزهای یکم تا هشتم خردادماه سال جاری با عنوان میکروب های روده ای در 9 استان کشور برگزار می شود.

داروهای مرتبط: لاکتول


  
  
<   <<   6   7   8   9   10   >>   >